- Sito pająk + pierścień komplet
- Podkarmiaczka - nakrętka na słoik
- Klateczka transportowa
- Słoik kwadrat 120 ml z zakrętką
- Podkarmiaczka powałkowa 4 L
- Paliwo do podkurzacza
- Krata odgrodowa wielkopolska plastikowa gruba
- Krata windurowa wielkopolska
- Zatyczka styropianowa do sito pająka
- Etykieta Cytrynówka Prawdziwa
- Korek wentylacyjny do ula
- Korek aglomerowany 23 x 38 naturalny
Drożdże Coobra 6
Opis
- Drożdże gorzelnicze Coobra 6 - super drożdże które można łączyć w duże nastawy
- Zawartość: drożdże, pożywka, enzymy, witaminy oraz mikroelementy
Objętość całkowita fermentacji |
Ilość wody- temperatura przy starcie fermentacji | Ilość cukru | Ilość torebek Coobra 6 | Optymalna temperatura otoczenia | Dopuszczalna temperatura otoczenia |
25 L | 21L - 30°C | 6 kg | 1 | 25°C | 20° - 30°C |
200 L | 170L - 20°C | 48 kg | 8 | 20°C | 10° - 25°C |
500 L | 425L - 20°C | 120 kg | 15 | 15°C | 10° - 20°C |
UWAGA:
- Przy fermentacji w balonie nie używać rurki fermentacyjnej ani korka.!!!UWAGA dotycząca wszystkich drożdży Coobra!!!
- Przy fermentacji w pojemnikach fermentacyjnych nie dociskać pokrywy (ma luźno leżeć).
- Pozostawić dużo luzu w pojemnikach fermentacyjnych gdyż fermentacja przebiega bardzo burzliwie – dla 21L wody minimum 30L fermentator.
- Nie doprowadzić do przekroczenia temperatury 35°C (drożdże przestaną pracować).