- Sito pająk + pierścień komplet
- Podkarmiaczka - nakrętka na słoik
- Klateczka transportowa
- Słoik kwadrat 120 ml z zakrętką
- Podkarmiaczka powałkowa 4 L
- Paliwo do podkurzacza
- Krata odgrodowa wielkopolska plastikowa gruba
- Krata windurowa wielkopolska
- Zatyczka styropianowa do sito pająka
- Etykieta Cytrynówka Prawdziwa
- Korek wentylacyjny do ula
- Korek aglomerowany 23 x 38 naturalny
Pirosiarczyn Potasu do wina
Opis
Pirosiarczyn SPIRITFERM:
- to środek używany w winiarstwie do konserwowania i stabilizowania win, moszczy, miodów pitnych zapobiega rozwojowi bakterii octowych i dzikich drożdży,
- zabezpiecza wino przed szkodliwymi bakteriami, zabezpiecza przed wtórną fermentacją, zabezpiecza przed utlenianiem się wina,
- posiada także właściwości odkażające i sterylizujące,
- produkt trwały.
Stabilizacja wina: 1g na 10L
Szczególnie wskazane jest użycie przy fermentacji miazgi owocowej.
Odkażanie: 10g na 2L wody do płukania lub moczenia sprzętu winiarskiego lub piwowarskiego
Roztwór należy przygotować bezpośrednio przed użyciem.
Nie wdychać oparów!
Opakowanie: 10g