- Sito pająk + pierścień komplet
- Podkarmiaczka - nakrętka na słoik
- Klateczka transportowa
- Słoik kwadrat 120 ml z zakrętką
- Podkarmiaczka powałkowa 4 L
- Paliwo do podkurzacza
- Krata odgrodowa wielkopolska plastikowa gruba
- Krata windurowa wielkopolska
- Zatyczka styropianowa do sito pająka
- Etykieta Cytrynówka Prawdziwa
- Korek wentylacyjny do ula
- Korek aglomerowany 23 x 38 naturalny
Komora dekrystalizacyjna – 90 L
Opis
Komora dekrystalizacyjna 90 L
Urządzenie służy do dekrystalizacji miodu - w ten sposób krupiec ( skrystalizowany miód ) zmieniamy w miód płynny. Ciepło wewnątrz komory rozprowadzane jest za pomocą wentylatora. Komora posiada termoregulator co zabezpiecza przed przegrzaniem miodu.
Polecamy do małych oraz średnich pasiek.
Zalety:
- zabezpieczenie przed przegrzaniem miodu
- wyjmowane półki
- mieści aż 18 słoików 900 ml
- elektroniczny sterownik
- wyświetlacz cyfrowy
- wentylator
- doskonała izolacja termiczna
- regulacja temperatury 30-55ーC
- małe gabaryty
- produkt polski
Komora dekrystalizacyjna jest bardzo przydatnym urządzeniem w każdej pasiece, z której pozyskany miód trafia do sprzedaży. Preferencje klientów od wielu lat są niezmienne i chętniej zakupują oni miód płynny niż skrystalizowany.
Wyjmowane półki ułatwiają dostosowanie ich rozstawu do wysokości posiadanych opakowań oraz umożliwiają wyjęcie ich do czyszczenia wnętrza minikomory dekrystalizacyjnej.
Elektroniczny sterownik sprawia, że dekrystalizacja miodu w komorze jest prawie bezobsługowa. Jeden cykl dekrystalizacji w temperaturze 38-40ーC trwa ok. 36-48 godzin.
Parametry techniczne:
- pojemność 90L
- regulacja temperatury
w zakresie 30°-55°C - wyświetlacz cyfrowy
- moc całkowita 100W
Wymiary wewnętrzne (robocze):
- wysokość: 540mm
(od szyby wewnątrz w górę) - głębokość: 340mm
- szerokość: 380mm