- Sito pająk + pierścień komplet
- Podkarmiaczka - nakrętka na słoik
- Klateczka transportowa
- Słoik kwadrat 120 ml z zakrętką
- Podkarmiaczka powałkowa 4 L
- Paliwo do podkurzacza
- Krata odgrodowa wielkopolska plastikowa gruba
- Krata windurowa wielkopolska
- Zatyczka styropianowa do sito pająka
- Etykieta Cytrynówka Prawdziwa
- Korek wentylacyjny do ula
- Korek aglomerowany 23 x 38 naturalny
Drożdże Coobra WHISKY YEAST
Opis
Drożdże Gorzelnicze COOBRA WHISKY YEAST - szczep stosowany przez wiele szkockich gorzelni do produkcji whisky.
Drożdże tworzą typową dla whisky czy bourbona charakterystykę smakowo-zapachową.
Drożdże do stosowania z zacierami ze zboża, kukurydzy, skrobii etc.. Zawierają dodatek enzymu amyloglukozydazy.
Oprócz amyloglukozydazy, która jest zawarta w paczce potrzebna będzie jeszcze amylaza do rozkładu skrobi na fermentujące cukry proste.
Instrukcja:
-zawartość saszetki należy rozsypać na powierzchnię zacieru w temp. pokojowej i odczekać 20 minut, a następnie całość dokładnie wymieszać
- fermentacja trwa przez 3-6 dni (w zależności od użytego surowca oraz temperatury otoczenia)
- drożdże dają do 12 % alkoholu
- opakowanie na 25 L nastawu
Te drożdże są niezbędnym dodatkiem dla każdego, kto w domowych warunkach chce wyprodukować sobie: Bourbon, Whisky, czy wódkę zbożowa, etc. Podczas fermentacji drożdże zachowają aromat składników użytych do przygotowania zacieru.